Juhani Klemetti Asiapitoista ja rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua yli ideologisten rajojen.

Demokratian ja asiapitoisen politiikan puolesta, siksi Liike Nyt

Me kansalaiset ollaan pettyneitä päätöksiä aikaansaamattomaan politiikkaan ja poliitikkoihin, joiden toimintaa ohjaavat valtapeli ja turhat lupaukset. Kansan luottamus politiikkaa ja poliitikkoja kohtaan on ennätyksellisen alhaisella tasolla. En ihmettele ollenkaan, kun ottaa huomioon miltä päättyvä hallituskausi on näyttänyt.

Politiikasta on muodostunut kupla, jonka sisällä kansasta vieraantuneet poliitikot jauhavat omaa jargoniaan ja keskittyvät vastakkainasettelun kautta keräämään poliittisia irtopisteitä. Se, että saataisiin aikaan päätöksiä ei varsinaisesti kiinnosta ketään, koska niistä ei ole yhtä paljon pisteitä jaossa. Ajatelkaa esimerkkinä kuinka identiteettipolitiikkaa korostavat Vihreät ja Perussuomalaiset ovat vastakkainasettelun ansioista nousseet molemmat suuriksi puolueiksi. Joku voisi kysyä, mitä he ovat saaneet aikaan.

Suomi on ajautunut tilanteeseen, jossa meillä on edessä merkittäviä uudistuksia, ja samaan aikaan kansan luottamus uudistuksista päättäviin on historiallisesti alimmillaan. Uudistuksia tarvitaan niin sosiaaliturvassa, sosiaali- ja terveyspalveluissa, työmarkkinoilla kuin ilmastonmuutoksen torjunnassa. On mielestäni mahdotonta ajatella, että kansan epäluottamusta nauttivat päättäjät ja nykypolitiikka pystyisivät tuottamaan kansan hyväksymiä uudistuksia.

Olen lähtenyt mukaan Liike Nytin toimintaan ja eduskuntavaaliehdokkaaksi, koska uskon, että nykyinen politiikka kaipaa radikaalia muutosta. Tehdäksemme politiikasta toimivaa ja luottamusta herättävää, tulee meidän lopettaa turhanpäiväinen puoluepolitiikkaan kuuluva vastakkainasettelu, ja alkaa tekemään politiikkaa asiat eikä 100 vuotta vanhat aatteet edellä. Vastaus on asiapitoiseen politiikkaan, vahvempaan demokratiaan sekä vuorovaikutukseen uskova Liike Nyt.

Liike Nyt haluaa muuttaa politiikkaa lisäämällä kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksentekoon. Haluamme, että kansalaisilla on mahdollisuus tehdä ehdotuksia suoraan edustajille, osallistua rakentaviin keskusteluihin ja olla mukana päättämässä asioista. Liike Nytin asiantuntijaryhmät valmistelevat aiheet äänestyksiin, kansalaiset äänestävät ja edustajat sitoutuvat noudattamaan äänestysten tuloksia.

Liike Nyt on kansanliike, joka perustaa politiikkansa kuuteen perusperiaatteeseen ja tutkittuun tietoon. Uskomme, että ottamalla kansalaiset mukaan päättämään asioista ja lisäämällä vuorovaikutusta voidaan välttää turhaa vastakkainasettelua ja ennen kaikkea saada aikaan tarvittavia uudistuksia, jotta Suomi menestyy myös tulevaisuudessa.

Olen Liike Nytin eduskuntavaaliehdokas, koska haluan olla osa muutosta, jolla palautetaan kansalaisten usko politiikkaan ja saadaan aikaan tutkittuun tietoon perustuvia päätöksiä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset